Lisäämällä perunan kaveriksi runsaasti muita juureksia pyttipannuun saat kevyemmän, kuitupitoisemman ja ravintorikkaamman version. Näin pyttipannun lisäksi ei tarvitse tehdä erillistä salaattia. Maksasta saat hyvin rautaa, folaattia ja A-vitamiinia. A-vitamiinia on maksassa runsaasti, minkä vuoksi maksaruokia (jauhemaksa- ja maksapihvi, maksakastike, maksalaatikko) tulee välttää raskauden aikana, sillä se voi lisätä sikiövaurioiden ja keskenmenon riskiä. Myös alle kouluikäisten on hyvä välttää maksaruokien syöntiä.

*G = gluteeniton; L = laktoositon; M = maidoton; VF = vähän FODMAP-hiilihydraatteja

Ainesosat:

Kasvikset

1 – 2 porkkanaa

100 g lanttua

100 g bataattia tai perunaa

50 g kesäkurpitsaa

Lisäksi

120 g paistettua maksaa

0,5 rkl oliiviöljyä

1 rkl soijakastiketta

2 – 3 dl vettä

1 – 2 tl currya

1 – 2 tl kuivattua timjamia

balsamiviinietikkaa

basilikanlehtiä

Ohjeet: Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Laita pannu keskilämmölle ja lisää rypsiöljy pannulle. Lisää curry ja timjami öljyn joukkoon ja herättele mausteita kuullottamalla niitä muutama minuutti. Lisää juurekset ja kuullota niitä noin 5 min. Nosta hieman lämpöä ja lisää sitten soijakastike pannulle ja pyörittele se juuresten joukkoon. Lisää sitten vesi. Laske hieman lämpöa ja hauduttele juureksia noin 10 min tai kun ne ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä pannulle, jos se kuivaa. Laita pannulle lopuksi kypsennetty ja kuutioitu maksa ja lämmitä sitä vielä hetki. Viimeistele annos balsamiviinietikalla ja basilikanlehdillä. Nauti!

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s