Lisäämällä perunan kaveriksi runsaasti muita juureksia pyttipannuun saat kevyemmän, kuitupitoisemman ja ravintorikkaamman version. Näin pyttipannun lisäksi ei tarvitse tehdä erillistä salaattia. Maksasta saat hyvin rautaa, folaattia ja A-vitamiinia. A-vitamiinia on maksassa runsaasti, minkä vuoksi maksaruokia (jauhemaksa- ja maksapihvi, maksakastike, maksalaatikko) tulee välttää raskauden aikana, sillä se voi lisätä sikiövaurioiden ja keskenmenon riskiä. Myös alle kouluikäisten on hyvä välttää maksaruokien syöntiä.
Ainesosat:
Kasvikset
1 – 2 porkkanaa
100 g lanttua
100 g bataattia tai perunaa
50 g kesäkurpitsaa
Lisäksi
120 g paistettua maksaa
0,5 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
2 – 3 dl vettä
1 – 2 tl currya
1 – 2 tl kuivattua timjamia
balsamiviinietikkaa
basilikanlehtiä
Ohjeet: Pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. Laita pannu keskilämmölle ja lisää rypsiöljy pannulle. Lisää curry ja timjami öljyn joukkoon ja herättele mausteita kuullottamalla niitä muutama minuutti. Lisää juurekset ja kuullota niitä noin 5 min. Nosta hieman lämpöä ja lisää sitten soijakastike pannulle ja pyörittele se juuresten joukkoon. Lisää sitten vesi. Laske hieman lämpöa ja hauduttele juureksia noin 10 min tai kun ne ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä pannulle, jos se kuivaa. Laita pannulle lopuksi kypsennetty ja kuutioitu maksa ja lämmitä sitä vielä hetki. Viimeistele annos balsamiviinietikalla ja basilikanlehdillä. Nauti!