Lisäaineyliherkkyydet

Atsoväriaineet (E102, E110)

Karmiinit, kokkiniili ja karmiinihappo (E120)

 

Rikkiyhdisteet (E220–E228)

Lysotsyymi (E1105)

Lysotsyymi (E1105)

Bentsoehappo ja bentsoaatit (E210–E213)

Sorbiinihappo ja sorbaatit (E200-E203)

Parabeenit (E214-E219)

Butyylihydroksianisoli ja -tolueeni (E320 ja E321)

Gallaatit (E310-E312)

Lesitiini (E322)

Etikkahaposta (E260) ja asetaateista (E261–E263) on kuvattu muutamia anafylaktisia reaktioita henkilöillä, joilla on alkoholiallergia.

Herkimmät soija-allergiset saattavat saada oireita soijasta valmistetuista lisäaineista, lesitiinistä (E322) ja soijapapuhemiselluloosasta (E426).