Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennus

 • Verkkovalmennuksen on koonnut ruoansulatuskanavan vaivoihin erikoistunut ravitsemusterapeutti Tomi Valtanen
 • Valmennus antaa avun ärtyvän suolen ja ylävatsavaivojen rauhoittamiseen mm. FODMAP-ruokavalion, yksilöllisten ruokavaliomuutosten, probioottien ja muiden elämäntapatekijöiden avulla.
 • Verkkovalmennus perustuu tuoreimpaan tutkimustietoon ja vankkaan käytännön kokemukseen käytännönläheisesti esitettynä.
 • Kurssi pitää sisällään verkkoympäristön, johon on koottu videoita, kirjallista materiaalia ja keskustelualue, jossa osallistujat voivat esittää kysymyksiä sekä suljettu Facebook-ryhmä kokemusten vaihtoon/vertaistukea varten.
 • Kurssin verkkoympäristö on käytössäsi 3 kuukauden ajan. Voit ilmoittautua valmennukseen milloin vain.

Liity valmennukseen

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

 • Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennus voi antaa avun turvotukseen, vatsakipuun, löysään vatsaan, ummetukseen, ilmavaivoihin sekä närästys- ja refluksioireisiin. Kurssi sopiikin hyvin kaikille ärtyvää suolta tai dyspepsiaa (ylävatsavaivat) sairastaville henkilöille.
 • Valmennus sopii myös kasvis- vegaaniruokavaliota noudattaville.
 • Suosittelemme ennen valmennukseen osallistumista muiden elimellisten ja vakavampien ruoansulatuskanavan sairauksien poissulkemista lääkärin tutkimuksin etenkin, jos sinulla on seuraavia hälyttäviä oireita: oireiden ilmaantuminen 50 ikävuoden jälkeen, vakavat tai asteittain pahenevat oireet, tahaton painonlasku, öinen ripuli, verta ulosteessa tai sukurasitteena vakava ruoansulatuskanavan sairaus: keliakia, paksusuolen syöpä tai tulehduksellinen suolistosairaus.

Mitä verkkovalmennus pitää sisällään?

 • Verkkovalmennuksen keskiössä on FODMAP-rajoitteinen ruokavalio, joka tutkitusti auttaa 3/4 ärtyvää suolta sairastavaa ja josta on myös selkeää hyötyä ylävatsavaivojen hoidossa. 
 • FODMAP-rajoitteisessa ruokavaliossa rajoitetaan heikosti imeytyviä hiilihydraatteja, joita löytyy monista ruoka-aineista. FODMAP-rajoitteisen ruokavalion toteuttaminen on usein haastavaa ilman asiantuntija-apua, ja voi johtaa ravintoaineiden puutteelliseen saantiin. Valmennuksessa opastamme askel askeleelta FODMAP-ruokavalion noudattamisessa siten, että ruokavalio pysyy mielekkäänä ja kaikkien tarvittavien ravintoaineiden saanti on turvattu.
 • Verkkovalmennuksessa ohjeistetaan myös kuinka toimia, mikäli FODMAP-ruokavaliosta ei ole apua. Valmennukseen on koottu, millä muilla keinoin erilaisia vatsaoireita voidaan rauhoittaa ja suoliston hyvinvointia tukea ruokavalion, elämäntapojen, probioottien ja lisäravinteiden avulla.
 • Lisäksi saat verkkovalmennuksen mukana välipalaideoita ja reseptejä herkkävatsaiselle, runsaasti tuotetietoa sopivista elintarvikkeista, kysy ravitsemusterapeutilta -palstan, suljetun Facebook-ryhmän vertaistukea ja kokemusten vaihtoa varten sekä erilaisia ruokavalion toteuttamista helpottavia apuvälineitä, vinkkejä ja muistilistoja ulkona syömistä ja kauppareissuja varten.

Miten kurssi etenee?

Verkkovalmennus koostuu kolmesta vaiheesta:
 • Ensimmäinen vaihe kestää 2-6 viikkoa, jolloin toteutetaan FODMAP-hiilihydraattien rajoitus  sekä tehdään yksilöllisten oireiden mukaisesti muita ruokavalio- ja elämäntapamuutoksia. 
 • Toinen vaihe kestää tilanteesta riippuen 1-6 viikkoa, jonka aikana ruokavalioon tuodaan takaisin runsaasti FODMAP-hiilihydraatteja sisältäviä ruoka-aineita. Altistusvaiheen tarkoituksena on löytää oma sietokyky erilaisia FODMAP-hiilihydraatteja kohtaan ja siten välttää turhia rajoituksia ruokavaliossa.
 • Kolmannessa vaiheessa on tarkoitus löytää itselleen sopiva, monipuolinen ja maistuva ruokavalio, joka myös tukee suoliston hyvinvointia ja yleistä terveyttä.
 • Käymme myös valmennuksessa läpi vatsaoireiden syitä ja taustoja.

Kyllä! Haluan lähteä mukaan valmennukseen

Voit liittyä valmennukseen koska tahansa. Verkkovalmennusalue ja siellä olevat videot ovat käytettävissä kolmen kuukauden ajan liittymisestäsi valmennukseen. Kattava kirjallinen materiaalia jää käyttöösi kurssin päätyttyä.
Hyvinvoiva vatsa -verkkovalmennus joulukuun ajan vain 49 euroa (normaalihinta 79 euroa).

Liity mukaan valmennukseen

Sinua valmentamassa

tomiTomi Valtanen on terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti. Tällä hetkellä Tomi toimii ravitsemusterapeuttina Terveystalossa ja opettajana uudessa Itä-Suomen avoimen yliopiston urheiluravitsemusopintojen opintojaksossa, jossa yhtenä opetusaiheena on urheilijoiden vatsavaivojen hoito ja ehkäisy. Lisäksi Tomi toimii ruoansulatuskanavan oireisiin keskittyvän lääkärikeskus Aavan Gastrolääkäreiden Kampin toimipisteessä ravitsemusterapeuttina. Voit lukea lisää Tomista täältä.