Pastaruoan kanssa ei tarvita välttämättä erillistä salaattia, kun kasvikset lisätään pääruoan sekaan. Näin kasviksista irtoaa myös enemmän makuja ruokaan. Tätä reseptiä voi varioida oman maun mukaan kokeilemalla itselle mieleisiä kasviksia, proteiininlähteitä tai erilaista pastaa. Huomioi tällöin eri raaka-aineiden kypsennysajat. FODMAP-ruokavaliota noudattavalle ruokavaliosta saa tarvittaessa vatsaystävällisemmän korvaamalla herkkusienet munakoisolla, pastan esimerkiksi gluteenittomalla pastalla tai riisinuudeleilla ja vähentämällä avokadon määrää. Ruoka-aineiden sopivuus on kuitenkin aina yksilöllistä.
L = laktoositon, M = maidoton
Ainesosat (2 henkilölle):
Kasvikset, kala ja pasta
- 3-4 porkkanaa
- 1/3 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 3 herkkusientä
- 4-5 nuppua parsakaalia
- 1 avokado pilkottuna
- 300 g lohta kuutioituna
- 2 kourallista kaurapastaa
- 3-4 dl vettä
Mausteet
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 rkl fenkolinsiemeniä
- 2 tl timjamia
- 3 oksaa tuoretta rosmariinia
- 1/2 rkl kurkumaa
- 1 tl jodioitua suolaa
- 1-2 rkl punaviinietikka
Pilko kasvikset pieniksi kuutioiksi tai paloiksi. Kuumenna öljyä pannulla keskilämmöllä. Lisää mausteet pannulle ja anna niiden tekeytyä pannulla muutamia minuutteja. Lisää pilkotut kasvikset pannulle ja kuullota niitä 3–4 minuuttia. Lisää sitten kaurapasta ja heti perään vesi. Anna kasvisten ja pastan kypsyä 5 minuuttia tai riippuen pastan keittoajasta. Lisää pilkotut lohenpalat ja ota pannu pois liedeltä. Lisää punaviinietikka ja suola. Anna lohien tekeytyä pannulla kasvisten ja pastan kanssa noin 2–3 minuuttia. Tarjoile lohi-kasvispasta avokadopalojen kanssa.