Hei!

Olen terveystieteiden kandidaatti ja ravitsemustieteen opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Hakeuduin opiskelemaan alaa, sillä ravitsemustiede osoittautui jo nuorena erityisen kiinnostavaksi tieteenalaksi.

Opintomme koostuvat ravitsemus- ja elintarviketieteistä, lääketieteestä, muista luonnontieteistä ja käyttäytymistieteistä. Lisäksi jokainen voi kehittyä omalla polullaan valinnaisilla sivuaineopinnoilla. Maisterivaiheessa meidän tulee valita joko ravitsemusterapian tai elintarvikebiotekniikan koulutuslinja. Elintarvikebiotekniikkalinjan opiskelijat hallitsevat hyvin elintarvikemikrobiologian, elintarvikeanalytiikan ja elintarvikeprosessit. Itse suuntauduin ravitsemusterapialinjalle, joka perehdyttää ravitsemuksen rooliin sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Vain ravitsemusterapialinjan opiskelijat voivat saada laillistetun ravitsemusterapeutin pätevyyden.

Olen erityisen kiinnostunut tutkimustyöstä ja tutkimusaiheena ravitsemuksellisesta epigenetiikasta. Tein kandidaatintutkielmani ravitsemuksen yhteydestä ylipainoon ja lihavuuteen, tyypin 2 diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin DNA-metylaation näkökulmasta.  Työskentelin myös vuonna 2013 harjoittelijana terveyteen liittyvän tutkimuksen parissa Wollongongin yliopistossa, Australiassa.
Ravitsemukseen ja terveyteen liittyvän tutkimuksen lisäksi olen kiinnostunut muun muassa kirjoittamisesta, mediaviestinnästä, matkustamisesta ja erilaisista kulttuureista. Lisäksi liikunta ja erityisesti tanssiminen ovat sydäntäni lähellä. Tulen julkaisemaan sivustolla kirjoituksia, videoita, linkkejä ja muuta materiaalia, joka liittyy pääasiassa ravitsemukseen ja terveyteen liittyviin tutkimuksiin sekä ajankohtaisiin aiheisiin. Seuraan ravitsemusaiheisia julkaisuja ja ylläpidän Omenaraati-sivustoa pääasiassa omaksi ilokseni, mutta toivon, että myös mahdollisimman moni lukija löytää julkaisuistani jotakin kiinnostusta, keskustelua tai ajatuksia herättävää. Joitakin ajatuksiani tieteestä ja bloggaamisesta voit lukea lyhyesti täältä.

Hyviä lukuhetkiä toivottaen,

Amanda

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s